Gordijnen zelf ophangen of door de professional laten doen?

Gordijnen zijn multifunctioneel (verduisteren, privacy, isolatie) én geven een woning sfeer en allure.  Het resultaat valt of staat met de manier waarop een gordijn wordt opgehangen. Wanneer de stoffen  niet goed, bijvoorbeeld scheef of slordig worden bevestigd, geeft dat een onverzorgde uitstraling. En dat is jammer.

Zoals bekend bieden wij een allesomvattende service wat betreft gordijnen. Dit, om meerdere redenen met als voornaamste dat de stoffen het best tot hun recht komen indien ze goed geïnstalleerd zijn. Onze service begint met adviseren over welke stoffen bij uw interieur passen, het op de juiste wijze opmeten, verwijderen van oude exemplaren tot en met het picture perfect ophangen van de nieuwe gordijnen. Daarna begint het zorgeloze genieten.

Sommige consumenten kiezen ervoor om de gordijnen zelf op te hangen. Dat kan goed uitpakken, maar helaas worden ook veel fouten gemaakt. Zo gaat het regelmatig mis, omdat er van meet af aan al verkeerd wordt opgemeten, gordijnen worden ‘te kort’ aangeschaft, het benodigd aantal meters horizontaal (de breedte) wordt verkeerd ingeschat of er wordt voor een ongeschikt ophangsysteem gekozen.  Kortom: zelf ophangen kan, maar het is verstandiger om de professional hierbij te betrekken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.