Welk cijfer krijgt uw slaap? Een voldoende? Dat kan beter!

Veel Nederlanders klagen over hun slaap. Ze slapen slecht. Ze slapen niet, te kort of worden gedurende de nacht meerdere keren wakker. Ellendig en niet goed voor uw stemming en concentratie.

Mogelijk kan uw slaap verbeterd worden. Kijk eens kritisch naar uw slaapkamer. Welke kleuren zijn er? Kleuren die rust geven zijn blauw, groen, crème en grijs. Vermijd kleuren zoals geel, licht groen en rood.

Zorg voor voldoende frisse lucht. Laat een raam open. Zelfs ’s winters wordt dit aangeraden.

Hoeveel licht komt er naar binnen? Welke gordijnen (of andere raambekleding) heeft uw slaapkamer? Maanlicht, maar ook licht van lantaarnpalen en auto’s kunnen u uit uw slaap houden. Om perfect te kunnen slapen, dient een kamer compleet donker te zijn. Laat daarom verduisterende gordijnen installeren. Zomers houden verduisterende gordijnen bovendien de warmte buiten en ’s winters zorgen zij juist voor meer comfort in de slaapkamer.

De mate van verduistering wordt het best naarmate u voor een goede stofkwaliteit gaat. Ook de kleur en de manier van ophangen, kunnen bijdragen aan nog betere verduistering

Share this post